Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

LinkedIn in 20 jaar van nul naar 930 miljoen leden in 200 landen

Algemeen

Met meer dan 930 miljoen leden in meer dan 200 landen, twee professionals per seconde die zich aanmelden, meer dan 190 connecties die per seconde gemaakt worden en ruim 60 miljoen bedrijven actief op het platform, viert LinkedIn op 5 mei zijn 20e verjaardag.

Het platform speelde in de afgelopen twee decennia een rol in het professionele leven van miljoenen mensen in Nederland en daarbuiten en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot ‘s werelds grootste professionele platform voor werknemers, recruiters, adverteerders en bedrijven.

Met de enorme groei van het internet in de jaren 2000 werd LinkedIn in 2003 opgericht in de huiskamer van mede-oprichter Reid Hoffman met als missie om professionals van over de wereld met elkaar in contact te brengen om hen productiever en succesvoller te maken. Een missie die nog steeds overeind staat.

De opkomst van smartphones leidde tot een nieuwe digitale transformatie, waaronder de groei van internetbedrijven, mobiele apps en sociale media. Bij LinkedIn resulteerde deze transformatie tot een enorme toename van het aantal leden: in 2011 bereikte LinkedIn 100 miljoen leden en ging het platform naar de beurs.

Klik hier om verder te lezen op Fonk