Vlnr: Bauke Hoekstra, Bert Slomp en Johan van der Kolk.
Vlnr: Bauke Hoekstra, Bert Slomp en Johan van der Kolk.

BrugMedia neemt De 3 Watersteden over

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

BrugMedia, de Kamper uitgeverij van de Stadskoerier, heeft De 3 Watersteden overgenomen. Beide weekkranten blijven vanaf 1 januari bestaan, waarbij in Hasselt de Stadskoerier wordt opgenomen in De 3 Watersteden en in het overige verspreidingsgebied De 3 Watersteden wordt opgenomen in de Stadskoerier.

De twee kranten zijn wekelijks verschijnende nieuwsbladen in de gemeente Zwartewaterland. De 3 Watersteden heeft zijn wortels van oudsher wat meer in Hasselt en de Stadskoerier meer in Genemuiden.

Logisch
Voor het samengaan van beide kranten ontstond een natuurlijk moment door het aanstaande vertrek van de redacteur/acquisiteur van De 3 Watersteden. "Het samengaan van beide kranten is ook logisch door de economische ontwikkelingen in medialand", aldus BrugMedia-directeur Bauke Hoekstra. "Door de opkomst van nieuwe media staan de opbrengsten onder druk en dit heeft zijn invloed op de bestaande kranten."

Administratief medewerkster Ali Bruins treedt in dienst van BrugMedia en het kantoor van De 3 Watersteden blijft voorlopig in functie. Bert Slomp is namens de uitgever van De 3 Watersteden blij met het bereikte resultaat. "Op deze wijze hebben wij de nieuwsvoorziening voor Hasselt op de beste manier geborgd voor de toekomst."

Ideale mediapartner
Directeur Johan van der Kolk van BrugMedia hoopt op deze wijze steviger voet aan de grond te krijgen in Hasselt. "Voor Zwartewaterland vormen wij nu voor de gehele gemeente de ideale mediapartner en dat levert alleen maar winnaars op, waaronder tevreden lezers."

BrugMedia is ook de uitgever van de Brug in de gemeente Kampen en de Swollenaer in de gemeente Zwolle. In toenemende mate is het bedrijf ook actief op het terrein van de nieuwe media.