Afbeelding

Vijf genomineerden voor Journalist van het Jaar 2016

Algemeen

Vijf journalisten, onder wie 2 duo's, zijn genomineerd voor de prijs Journalist van het Jaar 2016.  Het gaat om Zembla-journalisten Ton van der Ham en Norbert Reintjens, Volkskrant-correspondent Ana van Es en programmamakers Sarah Sylbing en Ester Gould. Op 2 februari wordt duidelijk wie de prijs krijgt.

Vakblad Villamedia organiseert de verkiezing. De jury, bestaande uit de redactie en de adviesraad van Villamedia, nomineert Van der Ham en Reintjens vanwege hun uitstekende onderzoek naar ziekenhuiscalamiteiten bij het UMC Utrecht en het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Ana van Es verdient volgens de jury haar nominatie omdat ze als correspondent in het Midden-Oosten niet alleen zoekt naar de grote en kleine verhalen, maar ook naar nieuwe manieren van storytelling.

Sarah Sylbing en Ester Gould maakten voor HUMAN de zesdelige serie 'Schuldig'. Daarin schetsen zij een portret van inwoners van de Amsterdamse Vogelbuurt die in de schulden zitten en de mensen daarom heen.

Dolf Rogmans, hoofdredacteur van Villamedia: 'Voor alle vijf de genomineerden geldt dat hun werk in Nederland de discussie bepaalt. Hun werk maakt het verschil. Alle vijf zijn daarom voor ons winnaars. Begin februari kiezen we daar uit de Journalist van het Jaar.'

De bekendmaking van De Journalist van het Jaar 2016 vindt donderdag 2 februari plaats in de burgerzaal van de gemeente Hilversum. Gastheer is burgemeester Pieter Broertjes.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/vijf-genomineerden-voor-journalist-van-het-jaar-2016