Afbeelding

Innovatief experiment: subsidie voor vier vernieuwende pilots

Algemeen

Eerder berichtte het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek over de projecten die subsidie toegekend kregen in de recentste ronde Regeling Journalistieke Innovatie. Hierbij kregen vijf projecten in totaal € 306.500,- van de beschikbare €400.000,- toegekend. Het bestuur besloot om de overige €93.500,- naar redelijkheid te verdelen onder vier projecten, die hiertoe een pilotaanvraag hebben ingediend.

Deze pilotaanvragen zijn door het bestuur van het Stimuleringsfonds ontvangen en goedgekeurd. Deze pilots zijn experimenteel en ontvangen een kleiner subsidiebedrag. Dit is in lijn met de nieuwe Regeling Journalistieke Innovatie, waar pilots en prototypes de norm zijn.

Yipiy – € 23.335,-
YipiY is de volgende stap in de journalistieke poll. In plaats van het plaatsen van losse polls, zijn polls voor YipiY een onderdeel van een grotere big data-tool. Data wordt vergaard doordat gebruikers antwoord geven op vragen bij nieuwscontent. Hiermee ontstaat een profiel van de gebruiker. Dit profiel wordt ingezet om gebruikers naar nieuwe artikelen te leiden en de juiste adverteerders aan deze gebruikers te koppelen.

Lees verder op SVDJ: www.svdj.nl/nieuws/innovatief-experiment-subsidie-voor-vier-vernieuwende-pilots/