Nederlandse jongere dagelijks drie uur op social media

Jongeren van 16 en 17 jaar spenderen dagelijks meer dan drie uur aan social media, Whatsapp meegerekend; gemiddeld 195 minuten per dag.

Aan Whatsapp wordt de meeste tijd besteed: 75 minuten. Jongeren besteden dagelijks ongeveer een half uur aan Snapchat (35 minuten), Instagram (34 minuten) en/of Facebook (31 minuten). Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Team Vier onder ruim 500 16- en 17-jarige Nederlanders.

Meisjes brengen aanzienlijk meer tijd door op social media dan jongens: bijna vier uur tegenover ruim twee en een half uur. Jongeren van 17 jaar spenderen dagelijks meer uren aan social media dan jongeren van 16 jaar. De 17-jarigen brengen dagelijks bijna drie en een half uur door op social media, de 16-jarigen iets meer dan drie uur. In beide groepen wordt de meeste tijd besteed aan Whatsapp (respectievelijk 82 en 68 minuten). De 17-jarigen zijn – na Whatsapp – het meest actief op Snapchat (36 minuten) en Facebook (34 minuten); de 16-jarigen op Instagram (35 minuten) en Snapchat (33 minuten).Van de jongeren geeft 1 procent aan niet actief te zijn op social media.

Lees verder op Nederlands MediaNieuws: http://nederlandsmedianieuws.nl/media-nieuws/Nederlandse-jongere-dagelijks-drie-uur-op-social-media/

Reageer als eerste
Meer berichten