Afbeelding

Hoe gaat het nu met de regionale samenwerkingsprojecten?

Algemeen

Journalistieke start-ups in de regio faciliteren, regionale burgerjournalistiek combineren met kwaliteitsjournalistiek, of samenwerking stimuleren tussen regionale en lokale omroepen: deze drie initiatieven ontvangen sinds begin dit jaar subsidie van het Stimuleringsfonds. Tijd om de balans op te maken. Wat zijn de successen tot nu toe, en wat viel er tegen?

Wat er goed ging
Wat is het grootste succes dat deze drie projecten, die subsidie krijgen vanuit de Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking, behaald hebben? Bart van Teeffelen is projectleider van Broeinest Brabant in Tilburg, dat journalistieke start-ups vanuit de Fontys Hogeschool faciliteert en koppelt aan regionale dagbladredacties.

Jonger publiek bereiken
"Het model van het Brabants Dagblad en Stutt kan ik succesvol noemen", zegt Van Teeffelen. Hij bedoelt de samenwerking tussen de krant en de start-up Stutt, een videoproductiebedrijf. Stutt maakt video's over actuele en maatschappelijke thema's voor middelbare scholieren.

Er zijn volgens Van Teeffelen enkele maanden overheen gegaan, maar het Brabants Dagblad maakt nu gebruik van Stutt, waardoor ze een jonger publiek kunnen bereiken. Andersom steunt het dagblad de start-up met kennis, kunde en marketing. Het fungeert als een soort van 'modelsamenwerking'. Van Teeffelen: "We hebben inmiddels geconcludeerd: dit is een mooi voorbeeld van hoe het zou kunnen."

Lees verder op SVDJwww.svdj.nl/nieuws/regionale-samenwerkingsprojecten/