De mediawereld verandert sneller dan je kunt beschrijven; Mark Deuze en Mirjam Prenger doen een poging

Dat de mediawereld volop in beweging is, mag een understatement heten. Hoe hard het gaat en hoe ingrijpend het is, klinkt maar weer eens door in het boek 'Making Media. Production, Practices, and Professions', onder redactie van de Nederlandse wetenschappers Mark Deuze en Mirjam Prenger.

Aan de hand van 34 bijdragen van wetenschappers wereldwijd schetsen zij een beeld van de afgelopen tien jaar in de media. De toenemende effecten van internet, de vervaging en verbreding van de mediawereld (iedereen is uitgever en producent, wat is nog het verschil tussen journalistiek, advertenties, PR, muziek en games?), de economische aspecten en ook de effecten op de makers komen voorbij.

Het boek besluit met interviews met vier wetenschappers uit Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Zuidoost Azië en Afrika over de toekomst. Daarmee biedt het boek ook leesvoer voor de journalist die niet alleen wil terugkijken.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/de-mediawereld-verandert-sneller-dan-je-kunt-beschrijven-mark-deuze-en-mirjam-prenger-doen-een-poging

Meer berichten