Directeur BDU ondertekent advertentie met steunbetuigingen aan Vink

Met een paginagrote advertentie in de lokale krant hebben ruim veertig ondernemers uit Barneveld het opgenomen voor aannemingsbedrijf Vink. Volgens hen heeft het tv-programma Zembla Vink "onterecht in de beklaagdenbank geplaatst". Opvallend is dat ook de algemeen directeur van BDU, Henk van Esch, een van de ondertekenaars is van de advertentie, die is geplaatst in de Barneveldse krant, een uitgave van BDU.

"Vink verdient ons en uw vertrouwen", stellen de ondertekenaars donderdag in het lokale dagblad, de Barneveldse Krant. Het aannemingsbedrijf kwam in opspraak na de onthulling van Zembla, op basis van een rapport van het Team Ketentoezicht Gelderse Omgevingsdiensten, dat in de Barneveldse wijken Eilanden-Oost en Veller vervuild zand is gebruikt dat volgens de regels nooit in een woonwijk had mogen worden toegepast.

Nu blijkt dat ook Henk van Esch, de algemeen directeur van BDU, een van de ondertekenaars is. In het AD meldt hij dat hij daarvoor is gevraagd. De advertentie is niet gratis geplaatst. Hij benadrukt dat de redactie onafhankelijk is.

"Bij BDUmedia geldt een redactiestatuut dat waarborgt dat onze journalisten onafhankelijk hun werk kunnen doen. De directie heeft geen enkele zeggenschap over wat er wel of niet gepubliceerd wordt. De persoonlijke mening van de directeur is bij BDUmedia niet bepalend voor wat de redactie wel of niet publiceert in de kranten of op de websites. Alle journalisten zijn bij ons vrij om geheel onafhankelijk hun werkzaamheden te verrichten", aldus Van Esch tegen Villamedia.

Lees verder op VillaMedia: www.villamedia.nl/artikel/barneveldse-ondernemers-nemen-het-op-voor-bedrijf-vink-na-uitzending-zembla

Meer berichten