Afbeelding

Acht handige tips voor wie subsidie wil aanvragen voor onderzoeksjournalistiek

Algemeen

Het is nog negen dagen mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de tweede ronde van onze regeling onderzoeksjournalistiek.

Ervaring leert dat dat nog niet zo eenvoudig is. Hoe je precies een goede aanvraag schrijft, laat zich moeilijk in een lijstje vatten. Toch waagde projectleider Steffan Konings zich eraan.

1. Wees flexibel
Het draait niet om zo precies mogelijk een plan uitvoeren, maar veel meer om zo snel mogelijk leren wat er goed aan is en wat verandering behoeft. Plan alleen als basis.

2. Maak iets voor iemand
Uiteindelijk is het doel van de regeling om van waarde te zijn voor inwoners van het land door in hun belang de macht te controleren. De focus binnen journalistiek gaat vanzelfsprekend naar het produceren van waardevolle verhalen. Deze hebben vooral waarde wanneer ze iemand bereiken. Niet per se zo veel mogelijk bereik, maar het juist bereik. Het belangrijkste is uiteindelijk dat mensen iets in handen hebben waarmee ze beter beslissingen kunnen nemen. Beeld je daarom goed in voor wie je iets maakt, voor wie je iets wilt betekenen en laat dat leidend zijn in je aanvraag.

Klik hier om verder te lezen op SVDJ