Afbeelding

Meer gemeenten over op ‘ja/ja-sticker’

Algemeen

Na Amsterdam binden meer gemeentes de strijd aan tegen ongeadresseerd drukwerk. Met ingang van deze week ontvangen huishoudens in Utrecht, Rotterdam, Tilburg en Haarlem geen drukwerk meer als dat niet specifiek aan hen geadresseerd is. Inwoners van die gemeentes die nog wel folders en huis-aan-huisbladen willen ontvangen, kunnen dat vanaf nu aangeven door een zogenoemde 'ja/ja-sticker' op de brievenbus te plakken.

Sinds de jaren negentig kunnen huishoudens in het hele land ongeadresseerd drukwerk weigeren door een 'nee/nee-sticker' op de brievenbus te plakken. Met zo'n sticker worden ook huis-aan-huisbladen geweerd. De genoemde gemeentes draaien dat nu om: alleen bij woningen met een ja/ja-sticker mogen reclame en huis-aan-huisbladen worden bezorgd.

In Amsterdam heeft de invoering van de ja/ja-sticker gezorgd voor een halvering van het aantal verspreide folders, waarvan er veel ongelezen in de papierbak verdwijnen. Anders dan in Amsterdam, waar huis-aan-huisbladen nog wél bezorgd worden bij woningen zonder ja/ja-sticker, worden deze in Utrecht niet meer standaard in alle brievenbussen gestoken.

Klik hier om verder te lezen op Villamedia