V.l.n.r. Geurt Mouthaan, Annie Molenaar, Martin van Hemert en Robert van der Hek.
V.l.n.r. Geurt Mouthaan, Annie Molenaar, Martin van Hemert en Robert van der Hek.
NNP-verenigingsnieuws

Slimste Journalist 2020: NNP gedeeld vijfde

Tussen het nationale mediageweld heeft de NNP zich donderdagavond in Amsterdam meer dan uitstekend geweerd tijdens de quiz Slimste Journalist 2020. Het resultaat: een gedeelde vijfde plaats. Het beste resultaat ooit voor de NNP.

De NNP werd bij Slimste Journalist 2020, een initiatief van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, vertegenwoordigd door Kontakt Mediapartners (Het Kontakt). 'Coach' Rick den Besten had zijn team met grote zorgvuldigheid samengesteld. Ten opzichte van vorig jaar was 'topscorer' Dick Aanen afwezig en dirigeerde Den Besten zichzelf naar de reservebank. Zij werden vervangen door Annie Molenaar -voor de vrouwelijke inbreng- en youngster Martin van Hemert. Geurt Mouthaan en Robert van der Hek waren in de basisopstelling gehandhaafd; zij kenden immer het klappen van de zweep.

Kortom, een evenwichtig team. Het viertal maakte de verwachtingen meer dan waar. Halverwege werd zelfs de tweede plaats ingenomen. Na de pauze ging de moeilijkheidsgraad omhoog en moest iets terrein worden prijsgegeven, maar de doelstelling (top-10, het linkerrijtje) werd met een gedeelde vijfde plaats ruimschoots gehaald. Ter vergelijking: de winnaars van 2012 en 2016 eindigden gelijk met de NNP. Klinkende namen als Villamedia en Zembla werden verslagen.

Slimste Journalist 2020, gepresenteerd door Herman van der Zandt, werd met 25 punten gewonnen door Leids Mediafonds. NNP kwam tot 21 goede antwoorden. 23 teams van journalisten, onderzoekers, politici en communicatiedeskundigen testten hun kennis op het gebied van actualiteit, geschiedenis, politiek, entertainment en het online bereik van nieuwsmedia.

Meer berichten
De krant