Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Geld Slob voor lokale media ‘sigaar uit eigen doos’

Algemeen

De 11 miljoen euro die minister Arie Slob deze week vrijmaakte voor steun aan lokale media is grotendeels een sigaar uit eigen doos. Het betreft geld dat voor dit en volgend jaar beschikbaar is gesteld voor steun aan regionale en lokale media-experimenten en onderzoeksjournalistiek. Dat blijkt uit de brief van de minister aan de Tweede Kamer.

Slob stelt het geld beschikbaar aan lokale omroepen en huis-aan-huisbladen. Beide staan op een aantal plekken in Nederland op omvallen omdat door de coronacrisis van de ene op de andere dag advertentie-inkomsten zo goed als zijn weggevallen.

De informatievoorziening door lokale media moet op peil blijven, vindt de minister. ‘Zeker in deze tijd is het belangrijk dat mensen weten wat er in hun nabije omgeving speelt’, stelt Slob.

René van Zanten, directeur van het fonds, beaamt dat de crisisregeling wordt betaald met geld dat eigenlijk op een andere manier naar de lokale en regionale media had moeten gaan. ‘Ik vind dat zeer verdedigbaar. Het is crisis. De media-organisaties moeten nu overeind worden gehouden. Als we dit geld, dat op de plank ligt, niet nu inzetten dan is er straks geen sector meer om te ondersteunen’. 

Klik hier voor het volledige bericht op Villamedia