Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

NVJ roept Tweede Kamer op aan te dringen op duurzamer beleid voor mediasteun

Algemeen

In aanloop naar een schriftelijk overleg dat de Tweede Kamer vrijdag voert met betrekking tot steunmaatregelen voor de media, roept de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) de Kamer op aan te dringen op duurzamer beleid van minister Arie Slob (Media).

“De kwetsbare situatie van lokale media is immers niet voorbij als de coronacrisis voorbij is”, schrijft algemeen secretaris Thomas Bruning. “Nu zien we een lappendeken aan lokaal beleid maar vooral afwezigheid van zinvolle maatregelen op lokaal niveau.”

In de brief stelt de NVJ kritische kanttekeningen bij steunmaatregelen die minister Slob begin deze maand aangekondigde. Volgens de beroepsvereniging zijn de maatregelen slechts beperkte steun voor de zwaarst getroffen groep, namelijk de kleinere bedrijven en zzp’ers. 

“Zo is er voor de zogenoemde hyperlocals, lokale online mediatitels die vaak een belangrijke rol spelen in de lokale nieuwsvoorziening, geen toegang tot steunmaatregelen. Het is van groot belang dat deze groep alsnog een beroep kan doen op het steunfonds, nu ook hun omzet met vaak 60 tot 80 procent is gekelderd.”

Klik hier om verder te lezen op Villamedia