Voorzitter NDP Nieuwsmedia spoort minister Slob aan tot creatieve oplossingen
Foto:

Voorzitter NDP Nieuwsmedia spoort minister Slob aan tot creatieve oplossingen

Nieuwsbedrijven moeten videomateriaal van publieke omroepen kunnen gebruiken. Het is aan de minister om dit mogelijk te maken.

Dat zegt Rien van Beemen, ceo van Mediahuis Nederland en voorzitter van NDP Nieuwsmedia, vandaag in een interview met Adformatie.

Groter publiek en sterker medialandschap
‘De NPO is in de gelegenheid om met belastinggeld video te maken. Wij willen die video ook, want het is dus al betaald. Het beschikbaar stellen van het ruwe videomateriaal is een goede besteding van publieke middelen, het versterkt het hele medialandschap en draagt bij aan het bereiken van een groter publiek,’ zegt Van Beemen.

Onnodig hoge prijs
Over de zogeheten basisnieuwsvoorziening wordt al lange tijd gesproken in het overleg tussen mediaorganisaties, dat Slob in de zomer van 2019 startte. Ondanks goede intenties van partijen lijkt regelgeving het obstakel te vormen.

Het al bekostigde videomateriaal zou onnodig hoog geprijsd moeten worden, omdat publieke omroepen het uitsluitend tegen marktconforme tarieven aan private partijen mogen leveren. De nieuwsbedrijven verwachten van minister Slob dat hij de levering van het videomateriaal langs een andere weg toch mogelijk maakt.

Over andere onderwerpen aan de zogeheten ‘tafels van Slob’ kon geen overeenstemming worden bereikt.

Klik hier voor het volledige artikel op NDP Nieuwsmedia

Meer berichten
De krant