Steunfonds ondersteunt 740 lokale nieuwsmedia tijdens Coronacrisis
Foto: Stockfoto 123RF

Steunfonds ondersteunt 740 lokale nieuwsmedia tijdens Coronacrisis

Tussen 15 maart en 15 december 2020 heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek via het Tijdelijke Steunfonds Lokale Informatievoorziening 740 huis-aan-huiskranten, lokale omroepen, lokale nieuwswebsites en lokale nieuwsbladen financieel kunnen ondersteunen. Het kabinet had hiervoor 35 miljoen euro beschikbaar gesteld. In totaal is er voor een bedrag van bijna 28 miljoen aan financiële steun geboden om lokaal nieuws blijvend mogelijk te maken tijdens de coronacrisis.

In het voorjaar van 2020 kondigde de minister voor Basis- & Voortgezet Onderwijs en Media het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening aan. Dit fonds was bedoeld voor lokale nieuwsmedia die door de coronacrisis in financiële nood waren geraakt. Terwijl de advertentie-inkomsten daalden, nam de vraag naar lokaal nieuws toe. Daarmee kwam de lokale informatievoorziening onder grote druk te staan.

Om de lokale informatievoorziening blijvend mogelijk te maken tijdens de coronacrisis, konden lokale nieuwsorganisaties bij het Steunfonds een tegemoetkoming aanvragen om noodzakelijke kosten te dekken. Er kon voor drie of meer maanden een krediet worden aangevraagd. In totaal hebben 740 lokale nieuwsmedia verspreid over heel Nederland een krediet ontvangen uit het Steunfonds. Dit zijn huis-aan-huiskranten, lokale nieuwsbladen, lokale omroepen en lokale nieuwswebsites.

Klik hier voor het volledige bericht op SVDJ

Meer berichten
De krant