Foto: Stockfoto 123RF

Samenwerking lokale omroepen, regionale omroepen en NOS van start

Op maandag 3 mei gaat de eerste groep van 40 extra journalisten aan de slag bij de lokale en regionale omroepen verspreid over het land. En op 1 juni komen daar nog eens ruim 20 bij. Dit bericht Stichting RPO, de overkoepelende organisatie van regionale omroepen, op haar website.

Het initiatief heeft als doel om de lokale journalistiek te versterken en een kwaliteitsimpuls te geven. Demissionair minister Slob van OC&W stelde daarvoor eerder dit jaar 4,5 miljoen euro beschikbaar. In dit project, Versterking Lokale journalistiek door Samenwerking, werken nu voor het eerst alle drie de lagen van het publieke bestel samen: de lokale, de regionale omroepen en de NOS.

44 lokale omroepen
De extra journalisten worden tijdelijk bij in totaal 44 lokale omroepen gestationeerd en gaan in samenwerking met de bijbehorende regionale omroep verslag doen van lokale maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen. De regionale en lokale omroepen hebben gezamenlijk geïnventariseerd waar de journalisten geplaatst worden en wat hun specifieke opdracht is.

Klik hier voor het volledige artikel op MediaMagazine

Meer berichten
De krant