Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

‘Versterk regiojournalistiek door herintroductie regeling jonge journalisten’

Algemeen

NDP Nieuwsmedia stelt voor de succesvolle ‘Stimuleringsregeling jonge journalisten’ te herintroduceren, maar nu gericht op de lokale en regionale journalistiek.

In een brief aan demissionair minister Slob (Media) heeft NDP Nieuwsmedia vandaag gereageerd op zijn inventarisatie van ‘steunmaatregelen aan de pers’, die Slob op verzoek van de Tweede Kamer had gemaakt.

Journalistiek in de regio
De grootste uitdaging voor nieuwsbedrijven is een succesvolle transitie naar voornamelijk digitale abonnementen. Waar landelijke nieuwsmedia al aanzienlijke aantallen digitale lezers verwelkomen, zijn de uitdagingen voor veel regionale en lokale media groter. Het is hoopgevend dat in het bijzondere jaar 2020 alle regionale nieuwstitels voor het eerst in jaren een groei in abonnees hebben laten zien. Maar de situatie is nog kwetsbaar.

Stimuleringsregeling jonge journalisten
De nieuwsbedrijven, verenigd in NDP Nieuwsmedia, verzoeken de minister met de herintroductie van de ‘Stimuleringsregeling jonge journalisten’ om een structurele versterking van de gehele lokale en regionale journalistiek, dus publiek en privaat. De regeling voegt vernieuwende journalistieke capaciteit toe aan bestaande infrastructuur van regionale of lokale media. Dat betekent dat elke geïnvesteerde euro direct leidt tot méér journalistieke slagkracht en output.

Klik hier voor het volledige bericht op NDP Nieuwsmedia