Foto:
NNP-verenigingsnieuws

Trainews Media neemt De Bevelander en De Faam over

NNP-lid Trainews Media heeft dinsdag bekendgemaakt De Bevelander en De Faam over te nemen van DPG Media.

Trainews Media meldt vol trots:

Trainews Media groeit verder. Op D.V. 1 juli 2021 nemen we twee huis-aan-huis merken over van DPG Media. De Bevelander en De Faam worden vanaf de tweede helft van dit jaar onderdeel van het mediaportfolio van Trainews Media. Beide kranten zijn al langer dan een eeuw een begrip in het Zeeuwse medialandschap. We zijn blij dat we deze twee merken kunnen toevoegen aan onze andere lokale nieuwsmedia.

Wat nemen we over?
De Bevelander en De Faam zijn huis-aan-huiskranten in Zeeland. De Bevelander verschijnt op dit moment wekelijks in de vier Zuid-Bevelandse gemeenten: Borsele, Goes, Kapelle en Reimerswaal. De Faam verschijnt wekelijks in de drie gemeenten op Walcheren: Middelburg, Veere en Vlissingen. Ze bereiken ongeveer 100.000 huishoudens.

Twee nieuwe online platforms
De Bevelander en De Faam hebben ook een eigen lokale nieuws website. Na overname van de kranten zullen we deze twee websites ombouwen naar een hip, lokaal en eigentijds online platform waarop we de inwoners van De Bevelanden en Walcheren op de hoogte brengen van wat er leeft in hun omgeving.

Op de nieuwe online platforms lezen inwoners straks persoonlijke verhalen, mooie interviews en lokaal nieuws wat nergens anders te lezen is. Zeeuwse ondernemers krijgen met deze online platforms een extra mogelijkheid om lokaal zichtbaar te zijn.

Drie nieuwe lokale kranten
Iedere gemeente verdient een eigen lokaal huis-aan-huisblad. Daarom introduceren we drie nieuwe tweewekelijkse huis-aan-huiskranten op Walcheren: De Middelburger, De Veerenaer en Vlissinger. Lokale huis-aan-huiskranten met een heel eigen karakter, kwalitatieve uitstraling en een hoge attentiewaarde. 

In het huidige gebied van De Bevelander verschijnen op dit moment al huis-aan-huiskranten van Trainews Media. De nieuwe kranten vormen samen met de bestaande kranten een compleet bereik in Midden-Zeeland en vervangen de huidige papieren kranten van De Faam en De Bevelander. 

Meer berichten
De krant