Foto:

Digitaal congres over lokale journalistiek: ‘De Regio Vecht Terug’

Op dinsdag 8 juni organiseert het SVDJ een digitaal event over de kracht van lokale en regionale journalistiek: ‘De Regio Vecht Terug’. 

Samen met experts uit binnen- en buitenland gaan we in gesprek over de kansen en uitdagingen die er liggen op het gebied van lokale journalistiek. Op 9 en 10 juni vinden er een aantal verdiepende vervolgsessies plaats over lokale onderzoeksjournalistiek, professionaliseren van lokale omroepen en de samenwerking tussen opleidingen journalistiek en lokale journalistiek. 

Meer informatie over het programma en een link naar het aanmeldformulier vind je hier: https://www.svdj.nl/evenement/de-regio-vecht-terug-2021/ 

De Regio Vecht Terug 2021
Meld je nu aan voor hét digitale event over de kracht van lokale en regionale journalistiek.
Dinsdag 8 juni 2021
Tijd: 14:00 - 17:30
Kosten: Deelname is gratis, aanmelden verplicht
www.svdj.nl/regio-vecht-terug

De Regio Vecht Terug maakt een comeback, dit keer online. Op 8 juni en de dagen daarna organiseert het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vanuit de studio van Beeld & Geluid Den Haag hét digitale congres over lokale journalistiek.

Sprekers
Het programma is bekend. Sprekers uit binnen- en buitenland schuiven digitaal aan tafel om met ons de kansen en uitdagingen van de lokale en regionale journalistiek onder de loep te nemen. De dagvoorzitter van het congres is Bart Jan Cune. Met zijn scherpe blik op lokale journalistiek zal hij de sprekers het hemd van het lijf vragen over allerhande onderwerpen gelinkt aan lokale en regionale journalistiek. We openen de dag met een keynote van niemand minder dan Josse de Voogd.

Hoe zorgen we ervoor dat de fundamenten van de lokale journalistiek steviger worden? In dat kader gaan we het in verschillende themasessies hebben over de recente ontwikkelingen op het gebied van samenwerking op lokaal en landelijk niveau, staan we stil bij het opbouwen van lokale netwerken en bespreken we nieuwe verdienmodellen voor de lokale journalistiek.

De Regio Vecht Terug vindt dit jaar digitaal plaats vanuit Beeld en Geluid Den Haag. Op 8 juni gaan we in gesprek met experts uit binnen- en buitenland over de kansen en uitdagingen als het gaat om lokale en regionale journalistiek. Bekijk hieronder het programma. Aanmelden voor de Regio Vecht Terug is gratis, na aanmelding ontvang je een dag voor het programma begint een link naar het digitale platform. Wil je verder praten over de onderwerpen en vragen stellen aan de gastsprekers van de Regio Vecht Terug? Dat kan! Aan het eind van de middag op 8 juni kun je aan een van onze netwerktafels digitaal in gesprek gaan met experts uit de sector en andere bezoekers van het congres.

Programma 8 juni

·         14:00 – Welkom & Opening

·         14:15 – Keynote: Josse de Voogd

·         14:30 – In gesprek met David Vink, Bart Verkade, Flip van Willigen en Quint Kik over: Samenwerking op lokaal en landelijk niveau

·         15:20 – In gesprek met Joshi Herrmann over: ‘The Mill’

·         15:35 – In gesprek met Norbert Witjes, Harmen Zijp en Adri de Bruijn over: duurzame lokale journalistiek

·         16:10 – In gesprek met Ashley Alvarado over: engaged journalism bij South California Public Radio

·         16:25 – In gesprek met Martha Riemsma, Sanne Poot, Bas Booister en Dan Wildeman over: de kracht van lokale netwerken

·         17:00 – Netwerktafels

Vervolgsessies 9 en 10 juni
Wil je na het congres de verdieping in over bepaalde thema’s? Het Stimuleringsfonds organiseert, samen met journalistieke opleidingen in Nederland op 9 en 10 juni verdiepende sessies over de onderwerpen die op het congres de revue hebben gepasseerd en we gaan in op onderzoek wat is uitgevoerd door ons afgelopen jaar. Deze sessies zijn gratis bij te wonen en zullen digitaal plaatsvinden. Tijdens de sessies is er ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Let op! Voor deze sessies moet je je apart inschrijven. Meld je hier aan voor één of meerdere vervolgsessies

·         Woensdag 9 juni 15:00 – 16:30: Hoe kan de lokale omroep professionaliseren?

·         Donderdag 10 juni 11:30 – 12:30: Opleidingen en lokale journalistiek

·         Donderdag 10 juni 15:00 – 16:30: Lokale onderzoeksjournalistiek

Meer berichten
De krant