NNP-verenigingsnieuws

Achterhoek Nieuws neemt kranten over van DPG Media

Met ingang van 1 september geeft Achterhoek Nieuws de huis-aan-huiskranten binnen de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland weer uit. De totale oplage van de vijftien kranten in de portfolio van Achterhoek Nieuws komt daarmee op 190.000, waarmee de Achterhoek volledig wordt bereikt met lokaal en regionaal nieuws uit de Achterhoek.

Eind 2019 kwamen Achterhoek Nieuws en DPG Media met elkaar overeen om kranten aan elkaar te verkopen. Toen werden door Achterhoek Nieuws zeven titels gekocht van en drie verkocht aan DPG Media. De drie titels die destijds zijn verkocht komen per 1 september 2021 weer terug bij Achterhoek Nieuws. De komende tijd gaat Achterhoek Nieuws op zoek naar drie medewerkers om het team in dit gebied te versterken.

Cirkel rond
Het team van Achterhoek Nieuws is zeer content met deze uitbreiding. Hiermee is de cirkel weer rond en kunnen we de prachtige Achterhoek volledig voorzien van het lokale nieuws. Onze adverteerders bieden we zo een enorm bereik in print en online.

Achterhoek Nieuws heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en wil kranten uitgeven waar wekelijks naar uit wordt gekeken door het publiceren van goede artikelen met lokaal nieuws of nieuws uit de Achterhoek. De uitgever gaat de uitdaging aan om de term ‘sufferdje’ te doen vergeten.

Na 1 september wil Achterhoek Nieuws de aangekochte kranten uitbreiden met meer lokaal nieuws, waarmee deze op het niveau komen van de bestaande twaalf kranten. De titelnamen Doetinchems Vizier en Montferland Journaal blijven gehandhaafd. De krant in de gemeente Oude IJsselstreek krijgt weer de oorspronkelijke naam Gelderse Post Oude IJsselstreek. Deze naam is van oudsher zeer bekend.

Meer berichten
De krant