• Roelof van den Oever en Floor de Groot.
• Roelof van den Oever en Floor de Groot. (Foto: Geurt Mouthaan )
NNP-verenigingsnieuws

Kontakt Mediapartners verkoopt De Toren en Carillon aan de Bommelerwaardgids

BOMMELERWAARD • Kontakt Mediapartners heeft de verworven titels De Toren en Carillon doorverkocht aan de Bommelerwaardgids. De twee titels gaan op in de Bommelerwaardgids, zodat de inwoners van Maasdriel en Zaltbommel vanaf 1 augustus nog maar één weekblad in de brievenbus krijgen.

“Constructief overleg met Roelof van den Oever heeft tot deze ontwikkeling geleid”, zegt directeur/uitgever Floor de Groot van Kontakt Mediapartners. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat de Bommelerwaardgids lezers en adverteerders op een prima manier zal bedienen.”

“Nu we als enige huis-aan-huiskrant overblijven in de Bommelerwaard, zijn we ons nog meer bewust van onze verantwoordelijkheid”, zegt eigenaar Roelof van den Oever van de Bommelerwaardgids. “Onze lezers en adverteerders waarderen onze krant en hebben behoefte aan nieuws over hun eigen leefomgeving. Niet alleen in de papieren krant, maar ook dagelijks op onze website. Daarom gaan we op korte termijn onze redactie uitbreiden.”

Website

De website Bommelerwaardgids bestaat al sinds 2009. In 2020 is de site grondig vernieuwd en geprofessionaliseerd. Op de website verschijnt dagelijks nieuws uit Zaltbommel en Maasdriel.

Op papier
In mei 2020 verscheen de Bommelerwaardgids voor het eerst op papier huis aan huis, in eerste instantie een keer in de veertien dagen en sinds april van dit jaar iedere week. In korte tijd heeft de Bommelerwaardgids een goede naam opgebouwd bij lezers en adverteerders.

Advertenties
Volgens Van den Oever hebben ondernemers in de Bommelerwaard behoefte aan een lokale krant en website. “Met advertenties in een goed gelezen lokale krant en op de website, bereiken zij hun klanten”, licht hij toe. Naast het wekelijkse huis-aan-huisblad maakt de Bommelerwaardgids ook glossy-magazines, die eveneens huis aan huis verspreid worden.

DPG
Kontakt Mediapartners nam vorige maand een pakket van in totaal elf huis-aan-huis-titels over van DPG, waaronder De Toren, die ruim 50 jaar in Zaltbommel verscheen, en het Maasdrielse blad Carillon. Die twee titels zijn nu doorverkocht aan de Bommelerwaardgids.

Meer berichten
De krant