Foto:
NNP-verenigingsnieuws

De Dalfser Marskramer winnaar van Online Aanmoedigingsprijs NNP

Op de NNP-dag in Arnhem is de Aanmoedigingsprijs Online toegekend aan De Dalfser Marskramer met de videoserie videoserie ‘Het geheime bezoek van Sinterklaas in Nieuwleusen’.

Het juryrapport meldt:

Video neemt in de lokale media een steeds belangrijkere rol in. Het is dé manier om burgers te informeren met beeld en geluid.

Om in aanmerking te komen voor de aanmoedigingsprijs online moesten de video’s te zien zijn geweest op de website van kranten, waarvan de uitgever bij de NNP is aangesloten. Belangrijke voorwaarde was dat de ingezonden filmpjes door een medewerker of freelancer van de betreffende uitgeverij waren gemaakt.

Hier volgen de drie inzendingen:

Kontakt Mediapartners (27 april 2020). Video: Rick den Besten.
Door de coronacrisis was Koningsdag 2020 anders dan anders. Heel anders... Deels ook omgedoopt in Woningsdag. Maar binnen de coronamaatregelen ontstond de nodige creativiteit.

Kontakt Mediapartners (3 januari 2020). Video: Rick den Besten.
Deze video over de oudejaarstraditie in de Alblasserwaard ging viraal en werd op Dumpert geplaatst. Op het Youtube-kanaal van Het Kontakt werd het bijna 340.000 keer bekeken.

De Dalfser Marskramer (4 december 2020). Video: Redactie.
De videoserie ‘Het geheime bezoek van Sinterklaas in Nieuwleusen’ werd als alternatief voor de Sinterklaasintocht opgenomen. Deze zijn via QR-codes in de krant, de website, social media kanalen en de scholen verspreid.

De winnaar van de Aanmoedigingsprijs Online 2021 is: de serie ‘Het geheime bezoek van Sinterklaas aan Nieuwleusen’ door de redactie van DeDalfser Marskramer.

De jury zei hierover het volgende: Deze komische video’s waarin Sinterklaas onder meer de burgemeester bezoekt, gaat winkelen en een school bezoekt, zit goed in elkaar. Doordat de Sinterklaasintocht niet kon doorgaan vanwege de pandemie, bood deze videoreeks een mooie oplossing. Je ziet dat ze er echt werk van hebben gemaakt en dat Sinterklaas en zijn Pieten zichtbaar plezier hebben in hun rol. Technisch ziet het er netjes uit, met name de zwevende gimbal shots vallen op. Door de lengte van ongeveer twee minuten zijn de filmpjes prettig om naar te kijken, zonder dat het gaat vervelen. Gefeliciteerd met de prijs en vol verwachting klop ons hart naar een vervolgreeks.

Meer berichten
De krant