Foto:
NNP-verenigingsnieuws

Ook Texelse Media blijft in Texelse handen na overname

Langeveld & De Rooy B.V. neemt Texelse Media over van Maarten Koorn. Titels, zoals bijvoorbeeld het voor iedereen bekende Texel dit Weekend, blijven autonoom bestaan. De overname kan volgens Duncan Whyte van Langeveld en de Rooy dan ook beter gezien worden als een intensieve samenwerking. 

“Maarten besloot zich op andere zaken te willen richten en wilde het bedrijf daarom verkopen. Hij wilde absoluut dat het bedrijf in Texelse handen bleef en wilde alleen aan een partij verkopen waar alle contracten met personeel werden gerespecteerd, dat siert hem enorm. Zo kwamen wij uiteindelijk bij elkaar terecht, aangezien wij dezelfde intenties hebben.”

De overname biedt meer flexibiliteit en zekerheden voor de toekomst. “We hebben er direct twee redacteuren bij, zodat we nog beter bovenop het nieuws kunnen zitten. Bovendien zijn we hierdoor breder inzetbaar en minder kwetsbaar. Dit geldt ook voor de vormgevers, administratie, bezorgers en salesman Henk Slikker. Zij kennen het bedrijf nu nog beter dan wijzelf en wij zijn blij dat we met hen de toekomst tegemoet kunnen gaan. In een tijd dat het moeilijk is om personeel te vinden, versterken wij ons team. De vormgevers kunnen elkaar ondersteunen. De overname betekent wat ons betreft ook het vergroten van ons interne kennisnetwerk”, stelt Job Schepers, mede-eigenaar van Langeveld & De Rooy, onder meer uitgever van de Texelse Courant.

Duncan benadrukt nogmaals: “Deze overname betekent dus niet dat Texel dit Weekend verdwijnt. Het is een prachtig huis-aan-huisblad en een andere formule dan bijvoorbeeld de Texelse Courant, die meer op het nieuws is gericht. De titel kan ook prima naast de Texelse Courant en de Vakantiekrant bestaan. We kunnen elkaars kennis gebruiken om alle uitgaves en producten naar een nog hoger niveau te tillen en de redacteuren kunnen elkaar ondersteunen, zodat we op meerdere plaatsen tegelijkertijd kunnen zijn.”

Kwaliteit
“We hebben straks samen zes redacteuren die een enorme lading content kunnen schrijven. Door die krachten te benutten, is er meer ruimte voor kwaliteit. Daar kan ik als hoofdredacteur van de Texelse Courant alleen maar blij mee zijn. De gesprekken met Maarten Koorn zijn vanaf het begin positief geweest en van beide kanten was de intentie om er uit te komen al snel duidelijk. Ik neem wel aan dat hij nu een abonnement op de Texelse Courant neemt”, grapt Job.

Verhuizing
Voor lezers en adverteerders van beide partijen verandert er voorlopig niets. De telefoonnummers en mailadressen blijven ongewijzigd. Texel dit Weekend en Texel-Plaza blijven uiterlijk tot en met maart gevestigd op Binnenburg 11. Er volgt dan dus nog wel een verhuizing naar een andere plek in Den Burg. “Ik wil de medewerkers en oud-medewerkers hartelijk dankzeggen voor hun inzet en de adverteerders danken voor het vertrouwen in onze mooie producten”, zegt Maarten Koorn tenslotte. “En ik sta nog altijd open voor nieuwe uitdagingen.”

Maarten nam het bedrijf in 2002 over van Peter Dral en startte in 2009 met de uitgave van het huis-aan-huisblad Texel dit Weekend. Maarten Koorn blijft actief met zijn buitenreclame.

Meer berichten
De krant