Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

TikTok, Instagram & Twitter opvallendste platforms in socialmedia-onderzoek 2022

Algemeen

Hoe staat het ervoor met ons socialmedia-gebruik in Nederland? Net als vorig jaar groeit het gebruik van TikTok enorm, en dan met name onder twintigers. En waar de groei van Instagram in 2021 leek te stabiliseren, is het nu het snelst groeiende platform onder de big five. Wist je verder dat kleinere apps als Telegram, Discord, Reddit, Twitch meer dan een miljoen gebruikers in de doelgroep 15 jaar en ouder hebben, en dus eigenlijk helemaal niet zo klein zijn? Dit en meer kwam uit het socialmedia-onderzoek voor 2022.

Het Nationale Social Media Onderzoek is het grootste trendonderzoek naar het gebruik en de verwachtingen van social media in Nederland, uitgevoerd door Newcom Research. Dit jaar werd het onderzoek voor de 12e keer uitgevoerd, met maar liefst 7.057 deelnemers van 15 jaar en ouder.

In dit artikel deel ik de opvallendste resultaten uit dit socialmedia-onderzoek met je. Welke platformen worden het meest gebruikt en met welke frequentie?

Meer tijd op social media
Net zoals het afgelopen jaar zijn we social media actiever gaan gebruiken, met gemiddeld 10 minuten meer per dag. Opvallend, die stijging zie je met name in de leeftijdsgroep 20 tot 39 jaar. Deze groep is per dag maar liefst 27 minuten langer online op socialmediakanalen dan in 2020. De enige (lichte) daling is te zien in de leeftijdsgroep 15 tot 19 jaar. In totaal besteden we gemiddeld 107 minuten per dag aan het gebruik van social media.

Klik hier voor het volledige artikel op FrankWatching