Afbeelding
Foto: Stockfoto123RF

Commissariaat voor de Media doet onderzoek naar lokale omroep in Zwolle

Algemeen

De gemeeente Zwolle heeft het Commissariaat voor de Media gevraagd om onderzoek te doen naar de lokale omroep van Zwolle, RTV Focus, meldt RTV Oost.

Sinds deze zomer ligt de omroep onder een vergrootglas, nadat voormalig stagiares zeiden zich onveilig, misbruikt en gekleineerd te voelen bij de omroep. Daarop trok Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven de erkenning als stagebedrijf in. Daar komt nu ook nog huurachterstand, geen verplichte financiële verantwoording en ‘twijfels over het functioneren van het bestuur’ bij.

De omroep kreeg nog één kans om schoon schip te maken, maar het stadsbestuur ziet juist een ‘opeenstapeling van mismanagement’. Bij het commissariaat wil de gemeente ‘een signaal afgeven over de vermeende overtreding van de naleving van de plichten’. Dat zal uiteindelijk resulteren in een ‘toetsend onderzoek’, maar zonder dat de bevindingen van het onderzoek direct consequenties hebben voor de uitzendlicentie van de omroep - die verleend is door het commissariaat.

Klik hier voor het volledige artikel op Villamedia