Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

NNP houdt vinger aan de pols over Code Vor

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

Het bestuur van de NNP is gesprekspartner van de Stichting Reclame Code daar waar het gaat over de Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedruk (Code Vor). De NNP heeft nog geen definitief standpunt bepaald, maar heeft de voorkeur voor een aparte code voor de huis-aan-huiskranten uitgesproken. 

Recent is er een gesprek geweest tussen een bestuursdelegatie van de NNP, vertegenwoordigers van Mail DB en Stichting Reclame Code. De NNP heeft hierin aangegeven in hoeverre ons type medium last heeft van de huidige druk op de folderverspreiding waarvan een aanzienlijk deel wordt veroorzaakt door de JA-sticker. De oude, vertrouwde stickers (NEE-JA en NEE-NEE) worden verdrukt en steeds meer gemeenten geven hier ieder op hun eigen manier een draai aan.

Uitkomst van het gesprek is dat Stichting Reclame Code de huidige code zal evalueren en met een voorstel zal komen om de code toekomstbestendig te maken en meer duidelijkheid te verschaffen richting o.a. de VNG en gemeenten met betrekking tot de verschillende typen ongeadresseerd reclamedrukwerk; folders en huis-aan-huisbladen.

Na ontvangst van het voorstel van SRC zal de NNP in overleg met SRC en Mail DB haar definitieve standpunt bepalen.