• Redactieworkshop bij de NNP.
• Redactieworkshop bij de NNP. Foto:

Redacteuren gooien hun taalspieren los tijdens NNP-redactieworkshop

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

Ze hebben wat om op te kauwen, de dertien deelnemers van de NNP redactietraining. Tijdens de leerzame en leuke bijeenkomst in Hoevelaken op 28 september bespraken ze verschillende schrijftips en-regels. “Het zet je toch weer aan het denken”, zei een van de deelnemers na afloop.

Tien koppen boven één verhaal
Er kwam van alles voorbij: van de basisregels van de journalistiek tot en met de nieuwste kijk op online koppen. Ook ging het over hoe belangrijk die koppen voor een lezer zijn om überhaupt op het bericht te klikken. Aan het einde van de training gooiden de deelnemers hun creatieve taalspieren los toen ze boven één artikel tien verschillende koppen moesten bedenken.

Bewuster bezig zijn
De training werd gedaan door tekstschrijver André Verheul. Hij putte uit zijn ervaring als voormalig hoofdredacteur van Enter Media. Rick den Besten, hoofdredacteur van Het Kontakt, was namens de NNP de gastheer.

André: “Een van de deelnemers vertelde mij dat ze nu toch weer wat bewuster haar koppen, intro’s en tussenkoppen gaat schrijven. En dat was precies de bedoeling.”

• Redactieworkshop bij de NNP.