NNP-dag 2017 brengt verbaasde winnaars voort
Foto: Vincent de Vries
NNP dag 2018

NNP-dag 2017 brengt verbaasde winnaars voort

De prestigieuze NNP-prijzen zijn op donderdag 20 april uitgereikt tijdens de landelijke NNP-dag bij Nationaal luchtvaart-themapark Aviodrome in Lelystad. De A.M. Bandaprijs is gewonnen door uitgever Elly de Knikker-Vergunst van Kijk op Reeuwijk met haar initiatief Buitengebeurthet.nl, Robert van der Hek van Het Kontakt Edities won de Prijs voor Nieuwsbladjournalistiek en Job Schepers van de Texelse Courant won de prijs voor Nieuwsbladfotografie.

Elly de Knikker-Vergunst: "Buitengebeurthet.nl is een recreatiekrant in een mooi vormgegeven magazine. Ik had deze prijs niet verwacht, maar ik vind het wel leuk."

Armoede in de polder
Robert van der Hek van Het Kontakt editie Krimpener- en Lopikerwaard schreef afgelopen zomer een serie artikelen met als titel 'Armoede in de polder'. Robert: "Het is supergaaf om deze prijs te winnen. Er zijn veel journalistieke prijzen, maar deze is wel heel bijzonder. Het Kontakt heeft in het verleden meerdere prijzen gewonnen, maar mijn editie journalistiek gezien nog niet. Ik ben dan ook supertrots en deze komt zeker op de kast te staan!"

Lucky shot
???????De winnaar van de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie was eveneens verbaasd over het winnen van zijn prijs. Job Schepers: "Als verslaggever van de Texelse Courant maak ik ook foto's. Dit was voor mij een lucky shot, ik was op het juiste moment op de juiste plek. De foto is zelfs met een telefoon gemaakt. Je moet in dit vak geluk hebben, net als met het winnen van deze prijs. Dat had ik gezien de kwaliteit van de overige inzendingen echt niet verwacht."

Meer berichten
De krant