Afbeelding

Teleurstellende cao-onderhandelingen Uitgeverijbedrijf over loonbod en gelijk speelveld

Algemeen

In de alweer zevende handelingsronde voor een nieuwe cao Uitgeverijbedrijf sprak de NVJ met werkgevers over de al eerder door werkgevers voorgestelde loonsverhoging en over een gelijk speelveld voor vaste, tijdelijke en freelance journalisten, zodat vast en flexibel werk een vergelijkbare waardering krijgt.

De NVJ spreekt van een zeer teleurstellende sessie. De NVJ roept werknemers op om misstanden op redacties door te geven.

Gelijk speelveld
De NVJ signaleert een toenemend probleem in de manier waarop uitgevers omgaan met flexibele en freelance–journalisten. Hoe meer journalisten door marktomstandigheden gedwongen worden voor lage tarieven of in flex-constructies hoogwaardig journalistiek werk te verrichten, hoe groter de baanonzekerheid van journalisten die nog wel conform de cao worden behandeld en beloond.

De NVJ stelt een aantal maatregelen voor om te voorkomen dat de cao door concurrentie op arbeidskosten wordt ondermijnd. In hun reactie op deze voorstellen gaven de werkgevers op alle fronten nul op het rekest.

Lees verder op NVJ: www.nvj.nl/nieuws/teleurstellende-cao-onderhandelingen-uitgeverijbedrijf-over-loonbod-en-gelijk-speelveld