Afbeelding

Jonge en startende journalisten willen liever vast dienstverband

Algemeen

Jonge journalisten willen liever een vaste baan of een combinatie van een vast dienstverband en freelance werk. Slechts 14 procent van de studenten en 22 procent van de starters wil volledig werken als freelance journalist. Dit blijkt uit het onderzoek van de jongerensectie van de NVJ, Vers in de Pers (ViP), naar carrièreperspectief, beloning, onderhandelingspositie en journalistiek werk.

Jonge journalisten willen graag de zekerheid van vast werk en een vast inkomen. Een ruime meerderheid van de studenten (86 procent) wil een vaste baan of een combinatie van een vast dienstverband en freelance werk. Bij de starters wil (45 procent) liever een vaste baan.

De meeste jonge journalisten maken zich zorgen over hun inkomsten en willen beter beloond worden. Meer dan de helft van de studenten (52 procent) geeft aan niet tevreden te zijn met zijn of haar inkomsten uit journalistiek werk, tegenover slechts 19 procent die wel tevreden is. Bij starters is dat percentage respectievelijk 39 procent en 32 procent.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/jonge-en-startende-journalisten-willen-liever-vast-dienstverband