Groei smartphonebezit stuwt nieuwsconsumptie

Bijna de helft van smartphonebezitters gebruikt het device om het nieuws te volgen. Door de groei van het smartphonebezit is aantal nieuwsvolgers via mobiel in 2017 gestegen tot 42%.

Ook de gebruiksfrequentie en duur van nieuwsupdates zijn toegenomen (51 minuten per week). Dat blijkt uit de nieuwe publicatie van het onderzoek Trends in Digitale Media van GfK.

Ondanks de enorme penetratie van mobiele devices in ons land is het aantal smartphones in 2017 opnieuw gestegen. Inmiddels bezitten bijna 9 op de 10 dertienplussers een smartphone. In de Nederlandse huishoudens zijn er gemiddeld 2,3 aanwezig, een toename van 10% ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal tablets stijgt nog steeds. 7 op 10 personen beschikken hierover.

Groei bij senioren
Het zijn vooral 50-plussers die in 2017 voor het eerst een smartphone hebben aangeschaft. De toegenomen penetratie onder die groep is gunstig voor nieuwsmedia. Senioren zijn in merendeel loyaal aan de nieuwsmerken waarmee zij vertrouwd zijn. De smartphone biedt deze groep een nieuw kanaal dat ook buitenshuis voor nieuwsupdates kan zorgen.

Lees verder op NDP Nieuwsmedia: www.ndpnieuwsmedia.nl/2018/01/26/groei-smartphonebezit-stuwt-nieuwsconsumptie/

Meer berichten