Afbeelding

NNP-dag in Nederlands Instituut Beeld en Geluid in Hilversum

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

Een gezellig dag waar mensen uit het vak elkaar zien, spreken en successen delen. In één korte zin het programma van de NNP-dag op donderdag 12 april 2018 samengevat. Dit jaar is branchevereniging Nederlandse Nieuwsblad Pers: de organisatie van lokale nieuwsmedia te gast in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum.

NNP-Voorzitter Roy Keller: "Wij nodigen onze leden, relaties en Vrienden van de NNP van harte uit voor wederom een inspirerende en gezellige netwerkbijeenkomst. Met als hoogtepunt de uitreiking van de NNP-prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek, NNP-prijs voor de Nieuwsbladfotografie en de A.M. Bandaprijs. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is vanaf 10.00 uur geopend en deelnemers aan de NNP-dag hebben de mogelijkheid voorafgaand aan het NNP-evenement gratis een bezoek te brengen aan het museum.

Maak je eigen clickbait
Tijdens de NNP-dag loopt de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demiadmindfuck. De tentoonstelling handelt over onderwerpen als fake news, filterbubbels en de toegankelijkheid van journalistiek. Het laat zien dat de impact van de dagelijkse stroom van nieuws groter is dan ooit. Laat je door Eva Cleven en Lex Uiting uit je filterbubbel loodsen, maak je eigen clickbait en houd jezelf een spiegel voor.

De NNP-uitgevers, deelnemers van de workshops en de standhouders genieten rond de klok van 11.45 uur een lunch. De workshop begint om 12.30 uur.

NNP-uitgevers begeven zich om 12.30 uur naar de Algemene Ledenvergadering (ALV). Alle bezoekers aan de NNP-dag zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom in het Atrium op het middenplein van het instituut. Hier krijgen zij een kop koffie of thee en wat lekkers aangeboden. Vanaf 13.00 uur staat hier de NNP-mediabeurs opgesteld.

Standhouders
De mediabeurs laat bezoekers aan de NNP-dag kennismaken met een gevarieerd aanbod aan diensten. De standhouders zijn dit jaar: Hoekstra Krantendruk, Spread-IT, To-Local, Rodi Rotatiedruk, Profactys, Pubble en Janssen/Pers Rotatiedruk.

Het plenaire gedeelte begint om 15.00 uur in Theater 1, waar de drie NNP-prijzen worden uitgereikt. Om 17.00 uur begeven de bezoekers van de NNP-dag zich wederom naar het Atrium voor de traditionele borrel en het buffet. Waarbij een bezoek aan de Mediabeurs nog steeds tot de mogelijkheden behoort. De NNP-dag is om 20.00 voorbij.

Afbeelding