Frits van Exter over journalistieke dilemma’s op jaarvergadering Raad

Het ging vooral over technologie en verdienmodellen. Nu gaat het om het vertrouwen van het publiek. De media moeten een krachtiger antwoord geven op oude en nieuwe dilemma's, zei Frits van Exter vanmiddag tijdens de jaarvergadering van de Raad voor de Journalistiek.

De Raad zelf gaat de komende maanden met inbreng van de 'klanten' (en we hebben goede hoop op steun van Stichting Democratie en Media) onderzoek doen naar hoe ze meer toekomstbestendig kan worden.

Op een kermis ergens in de kop van Noord-Holland wordt in de zomer van 2017 een 16-jarige jongen mishandeld. Het slachtoffer plaatst een openbaar bericht op Facebook. Hij vertelt wat hem is overkomen en roept getuigen op zich te melden.

De redactie van het Noord-Hollands Dagblad ziet het bericht ook en neemt contact op met de familie. Omdat de moeder niet wil meewerken aan een interview, houdt de redactie het, na verificatie bij de politie, op een kort, zakelijk bericht in de krant, waarin de naam van de jongen wordt vermeld.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/frits-van-exter-over-journalistieke-dilemmas-op-jaarvergadering-raad

Meer berichten