Afbeelding
Foto: Stockfoto123RF

Online nieuwsmedia bereiken 2 op 3 Nederlanders

Algemeen

De apps en sites van nieuwsmedia bereiken maandelijks twee op de drie Nederlanders. Dat staat voor 10,6 miljoen personen van 6 jaar en ouder.

Het bereik van regiomerken en het bereik op smartphones heeft het afgelopen jaar een forse groei doorgemaakt. Dat blijkt uit analyses van NOBO-bereikscijfers over de eerste helft van 2018.

Groei Smartphone
Het online maandbereik van de gerapporteerde nieuwsmerken is met 10,6 miljoen Nederlanders onveranderd hoog. Binnen de online kanalen van nieuwsmedia neemt het aandeel smartphones gestaag toe. Dit bereik is ten opzichte van een jaar eerder met 6 procent gestegen. De smartphone bedient inmiddels 68 procent van de online nieuwsvolgers.

Inhaalslag regiomerken
Binnen de geanalyseerde groep nieuwsmedia maken de regiomerken een inhaalslag.

Het totale online bereik van deze groep steeg ten opzichte van een jaar eerder met ruim 12 procent. Het bereik via de smartphone nam met maar liefst 25 procent bovengemiddeld toe. De regiomerken bedienen momenteel ruim 5 miljoen nieuwsvolgers. Dat staat voor een op de drie Nederlanders.

De stijgende mediaconsumptie van regionale media is niet alleen aan het aantal gebruikers af te lezen. De volgers bekijken ten opzichte van dezelfde periode in 2017 meer berichten en spenderen meer tijd op de regionale sites en apps.

Lees verder op NDP Nieuwsmedia: www.ndpnieuwsmedia.nl/2018/08/16/online-nieuwsmedia-bereiken-2-op-3-nederlanders/