Opleidingen: aantal aanmeldingen journalistiek én afgestudeerden loopt terug

Het aantal studenten dat kiest voor een opleiding in de journalistiek loopt terug. Desalniettemin tellen de journalistiek opleidingen van hbo's en universiteiten dit jaar samen nog bijna 900 eerstejaars. Ook het aantal studenten dat hun journalistiek opleiding het afgelopen jaar succesvol heeft afgerond liep terug.

De aankondiging leek in september uit het niets te komen. Na 28 jaar trok de Erasmus Universiteit per direct de stekker uit zijn Postacademische Deeltijdopleiding Journalistiek (PDOJ). De reden: door een teruglopend aantal aanmeldingen werd het voor de opleiding steeds moeilijker om journalistiek talent te selecteren en de kwaliteit van instroom te garanderen.

De PDOJ is niet de enige opleiding die het aantal aanmeldingen zag teruglopen, blijkt uit een rondvraag van Villamedia. Hoewel de journalistieke opleiding op hbo en universitair niveau dit studiejaar samen nog 888 eerstejaars mochten verwelkomen, zijn dat er minder dan in andere jaren.

Lees verder op VillaMedia: www.villamedia.nl/artikel/opleidingen-aantal-aanmeldingen-journalistiek-en-afgestudeerden-loopt-terug

Meer berichten