Foto: Stockfoto 123RF

De beste trucjes om interne links in te zetten op een nieuwssite

Bezoekers binnenkrijgen op een website hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar bezoekers vasthouden is een stuk lastiger.

Relevante links in artikelen plaatsen kan helpen, maar hoe moeten die links vormgegeven worden en welke plek werkt nou echt het beste? De Universiteit van Texas – Center of Media Engagement deed daar onderzoek naar met bruikbare resultaten.

Het is al langer bekend dat interne links goed werken: het kan het aantal pageviews verhogen. Bij relevante interne links kan het ook goed werken voor zoekmachine optimalisatie. Nu is er onderzoek gedaan naar hoe die links het beste weergegeven kunnen worden op nieuwssites.

1,8 miljoen observaties
In de periode van 22 maart tot en met 28 maart 2018 is er onderzoek gedaan bij zeven lokale nieuwssites van de Graham Media Group, actief in de Verenigde Staten. Er werd gekeken naar hoe bezoekers op nieuwssites omgaan met links zodra zij op de website terecht komen om te leren wat het beste werkt. Voor het onderzoek werd er gekeken naar unieke bezoekers die voor het eerst op een nieuwssite terecht kwamen – in totaal 4,5 miljoen – en de 1,8 miljoen observaties die daaruit volgden.

In het onderzoek waren er vier belangrijke factoren:

- Bevatten de links alleen tekst of ook beeld

- De plek van de link op de pagina

- De soort content van de link: gerelateerde of populaire verhalen

- De letterlijke tekst van de link

Lees verder op Bladendokter: www.bladendokter.nl/de-beste-trucjes-om-interne-links-in-te-zetten-op-een-nieuwssite/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-beste-trucjes-om-interne-links-in-te-zetten-op-een-nieuwssite

Meer berichten