Regeling onderzoeksjournalistiek | Vijf tips voor het indienen van een aanvraag

Afgelopen weken hebben we heel veel gesprekken gevoerd met potentiële aanvragers voor de regeling Onderzoeksjournalistiek. Om ervoor te zorgen dat iedereen, ook degenen die we niet persoonlijk hebben gesproken, op basis van dezelfde kennis en informatie een aanvraag kan doen, zetten we de meest genoemde tips nog even op een rij.

1. Vliegende keep
In de begroting vragen we je vooraf een team samen te stellen waarvoor je per functie een bijdrage vraagt. Dit kunnen voltijd plekken zijn, in vaste dienst, maar ook tijdelijk en in freelanceconstructies. Nu kan het natuurlijk voorkomen dat per verhaal of per fase in het project een andere bezetting nodig is. Om ervoor te zorgen dat je flexibel bent als team, is het daarom mogelijk om een "vliegende keep" op te nemen. Een post die je flexibel kunt invullen.

2. 10% komt later
Er is een begrotingsformat dat je kunt downloaden in het aanvraagformulier. Lees daar goed de voorwaarden en groene blokken. In het aanvraagformulier kun je alleen opgeven uit wat voor functies en mensen je team bestaat. Daar dien je ook zelf een goede berekening te maken op basis van de maximale bijdrages van 1650 of 3300 euro. Als mensen in deeltijd betrokken zijn dan kan dat natuurlijk, reken dan zelf goed uit wat de maximale bijdrage is die je kunt vragen. Voor elk project is er 10% voor andere kosten dan teamleden. Denk daarbij aan tijdelijk advies, coaching, software en dergelijke. Deze hoef je dus niet nu al te begroten!

Lees verder op SVDJ: www.svdj.nl/nieuws/regeling-onderzoeksjournalistiek-vijf-tips-voor-het-indienen-van-een-aanvraag/

Meer berichten