Afbeelding

Het jaar 2018 op Twitter

Algemeen

Twitter heeft ook het afgelopen jaar wel weer gebruikers verloren. Eenzelfde beeld zien we ook bij Facebook. Misschien was het ook allemaal net too much want naast deze twee sociale netwerken zijn er ook nog Instagram, YouTube, LinkedIn. Pinterest en het vooral onder jongeren populaire Snapchat.

Als het echter gaat om actualiteit is er maar één platform wereldwijd wat de dans leidt en dat is en blijft Twitter. Alles wat gebeurt komt vaak als eerste op Twitter. En zodra het daar los gaat zijn er hashtags die al die berichtgeving eigenlijk ordenen. Hashtags zijn een fenomeen en soms vraag je je af of die nog belangrijker zijn dan het onderwerp zelf. Je vindt ze terug in artikelen, op andere netwerken en zelfs op kleding.

Ze zijn ook een teller omdat ergens aan de achterkant van Twitter makkelijk is te achterhalen hoeveel berichten er met een bepaalde hashtag zijn. En met die getallen ontstaan lijstjes en weten wat de populairste onderwerpen waren op Twitter in 2018. Wat vonden we belangrijk om ons op Twitter druk over te maken, wat zijn de trends en wie was de lijstaanvoerder?

Lees verder op DutchCowboyswww.dutchcowboys.nl/socialmedia/het-jaar-2018-op-twitter-van-freehermien-tot-hitteplansongs