Afbeelding

Social media onderzoek 2019: Instagram groeit, Facebook wordt minder populair

Algemeen

Jaarlijks voert Newcom Research onderzoek uit naar het gebruik van social media in Nederland. Vorig jaar zagen we al dat het aantal gebruikers van Facebook sterk was afgenomen. Die daling heeft zich voortgezet, want 640.000 Nederlanders zijn in 2018 gestopt met Facebook.

Het platform is daarmee dan wel een stuk minder populair geworden, het heeft nog altijd zo'n 10 miljoen gebruikers in Nederland. Instagram groeide verder onder gebruikers in ons land en kreeg er 830.000 nieuwe accounts bij.

WhatsApp, Youtube en Instagram groeien
WhatsApp is het grootste sociale platform van ons land. De berichtendienst heeft inmiddels 11,9 miljoen gebruikers en groeide daarmee 3% (ten opzichte van 2018). Youtube groeide 9% en Instagram maar liefst 20%, inmiddels hebben 4,9 miljoen Nederlanders een account. Zakelijk netwerk LinkedIn doet ook goede zaken, zij kregen er een kwart miljoen meer gebruikers bij en groeiden 6%.

Lees verder op DutchCowboys: www.dutchcowboys.nl/socialmedia/social-media-onderzoek-2019-instagram-groeit-facebook-wordt-minder-populair