Facebook ontwikkelt nieuwe sectie voor “kwalitatief hoog” en “betrouwbaar” nieuws

Facebook is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe sectie waar "kwalitatief hoog" en "betrouwbaar" nieuws wordt samengesteld. Dat heeft topman MarK Zuckerberg in Berlijn gezegd tijdens een gesprek over technologie met bestuursvoorzitter van mediaconcern Axel Springer, Mathias Döpfner.

De nieuwe sectie zou volgens CNN gemodelleerd worden naar Facebooks bestaande Facebook Watch, een videoplatform met originele video's en programma's. Volgens de Amerikaanse zender, die zich baseert op een anonieme bron, zou de lancering mogelijk al eind van dit jaar zijn. Het zou ook los blijven staan van Facebooks News Feed, zodat gebruikers daar nog steeds nieuws kunnen delen en vinden.

Bij het bouwen van de nieuwe functie schetste Zuckerberg drie principes waar hij zich aan wil houden. Ten eerste wil hij "experts in het veld" de mogelijkheid geven om feedback te geven tijdens de bouw van de nieuwe sectie. Ten tweede wil hij het genereren van inkomsten voor uitgevers van News Feed verbeteren. En ten slotte wil hij een "online ecosysteem' bevorderen waarin "nieuwe vormen van journalistiek kunnen gedijen".

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/facebook-ontwikkelt-nieuwe-sectie-voor-kwalitatief-hoog-en-betrouwbaar-nieuws

Meer berichten