Afbeelding

‘Huis-aan-huisbladen belangrijkste bron voor lokaal en regionaal nieuws’

Algemeen

Huis-aan-huisbladen zijn voor miljoenen Nederlanders de belangrijkste bron van lokaal en regionaal nieuws. Dat concludeert het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) in hun jaarlijkse Regio Monitor 2019, waarvoor 34.000 Nederlanders naar hun nieuwsconsumptie is gevraagd.

Van de ondervraagden zegt 83 procent weleens een krant te lezen, goed voor 12 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder. Een representatieve groep van 7,7 miljoen mensen (53 procent) leest wekelijks een huis-aan-huisblad. De meesten doen dat vanaf papier (82 procent uitsluitend op dat medium) en 18 procent bekijkt de krant ook digitaal.

Van de ondervraagden zegt 43 procent interesse in lokaal nieuws te hebben. Voor 56 procent van de bevolking geldt het huis-aan-huisblad als voornaamste bron.

Huis-aan-huisbladen worden goed gelezen (58 procent leest driekwart of meer van een nummer) en mocht een titel sneuvelen, zou 50 procent die "heel erg missen". Het gemis is het grootst onder oudere lezers (50-65 jaar).

Lees verder op Villamediawww.villamedia.nl/artikel/huis-aan-huisbladen-belangrijkste-bron-voor-lokaal-en-regionaal-nieuws