Facebook nadert 2,5 miljard actieve gebruikers: dat is 32% van de wereldbevolking

Ondanks dat Facebook geregeld te maken heeft met controversie, zoals databeheer, gebruikersprivacy en de nieuwe cryptovaluta Libra, blijft het social media-platform toch alsmaar groeien. Volgens data verzameld door Statista zou Facebook tegen het eind van het jaar 2,5 miljard dagelijks actieve gebruikers per maand kunnen hebben.

Op dit moment zit Facebook op ongeveer 2.41 miljard gebruikers en klimt langzaam naar de grote 2.5 miljard. Dit zou betekenen dat straks 32% van de wereldbevolking actief is op Facebook, de wereldbevolking bestaat op dit moment namelijk uit ongeveer 7.73 miljard mensen. Dit aantal zou de gebruikers van WhatsApp en Instagram niet meetellen, beide apps zijn namelijk ook in bezit van Facebook.

De aantallen actieve Facebook gebruikers is sinds 2008 elk kwartaal gestegen en dus nooit gedaald. Meer dan 55% van alle actieve internetgebruikers zit op Facebook en er zijn nog 3.34 miljard mensen op de wereld die geen internet gebruiken. Steeds meer mensen worden verbonden met het internet dus er komt binnenkort waarschijnlijk nog geen eind aan de groei van Facebook.

Klik hier om verder te lezen op DutchCowboys

Meer berichten