Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Omvang en samenstelling van kranten verandert door coronamaatregelen

Algemeen

De gevolgen van de door de overheid genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan hebben waarschijnlijk ook gevolgen voor de omvang en samenstelling van de krant, waarschuwen meerdere hoofdredacteuren.

Trouw-hoofdredacteur Cees van der laan schrijft dat abonnees veranderingen kunnen verwachten, want het maken van een krant en het bijbehorende online-platform verloopt over veel schijven. “Ik ga ervan uit dat met de nodige improvisaties we de komende weken de krant bij u in de bus krijgen, soms wellicht iets later en soms ook niet, als er iets misgaat.”

Van der Laan legt allemaal uit waar de probleempunten zitten. Het continue overleg dat doorgaans nodig is om een krant te maken, wordt lastiger omdat de redactie is gesplitst. Zo veel mogelijk mensen werken thuis, alleen de vormgevers en eindredacteuren mogen op de redactie zijn omdat de softwareprogramma’s waarmee zij werken dermate zwaar zijn dat er goede dataververbindingen (geen wifi) en computers met flink werkgeheugen nodig zijn.

Klik hier om verder te lezen op Villamedia