Foto: Stockfoto 123RF

NVJ aan politieke partijen: goede journalistiek vraagt om actieve overheid

Een goede journalistieke infrastructuur in Nederland vraagt om een actieve overheid die de publieke omroep de ruimte geeft, ondernemerschap niet in de weg staat maar stimuleert en open en transparant is over haar functioneren. De NVJ heeft in een brief aan de programmacommissies van alle politieke partijen een overzicht gegeven van de problemen in de Nederlandse mediawereld en concrete oplossingen aangedragen die een plek zouden moeten krijgen in de partijprogramma's.

Als dit kabinet de rit uitzit, gaat Nederland op 17 maart volgend jaar naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. De partijprogramma’s daarvoor worden nu geschreven.

Volgens de NVJ vervult de journalistiek een cruciale rol in onze samenleving als het gaat om onafhankelijke informatievoorziening naar het Nederlandse publiek, het controleren van overheid en bedrijven en in het zorgen voor verbinding binnen onze maatschappij. Voor deze belangrijke rol zou de overheid in onze optiek een aantal zaken moeten doen en andere juist moeten nalaten.

Klik hier om verder te lezen op Villamedia

Meer berichten
De krant