Kabinet schrapt plannen voor zzp-minimumtarief en zelfstandigenverklaring
Foto: Stockfoto 123RF

Kabinet schrapt plannen voor zzp-minimumtarief en zelfstandigenverklaring

Het kabinet ziet af van plannen om een minimum-uurtarief voor zzp'ers verplicht te stellen. Mede op basis van een internetconsultatie is volgens het kabinet duidelijk geworden dat bezwaren rond inkomsten niet zijn aan te pakken zonder tegelijkertijd afbreuk te doen aan de effectiviteit van de maatregelen.

Minister Koolmees van Sociale Zaken zegt dat de zorgen over de positie van veel zzp’ers niet zijn verdwenen en dat die ook door veel partijen wordt onderkend. De voorstellen brengen volgens het kabinet voor alle zelfstandigen te veel administratieve lasten met zich mee om effectief te zijn.

“Om toch te lage tarieven tegen te gaan, volgt het kabinet met interesse initiatieven van sociale partners en andere partijen om afspraken voor zelfstandigen vast te leggen. Daarnaast wil het kabinet de arbeidsmarktpositie van platformmedewerkers versterken. Daarom wordt gekeken of de regelgeving voor driehoeksrelaties, zoals bemiddelaars en uitzendbureaus, ook van toepassing verklaard kan worden op platforms”, aldus de minister.

Klik hier om verder te lezen op Villamedia

Meer berichten
De krant