Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

NVJ en NSP spannen zich in voor toelating pers bij sportwedstrijden

Algemeen

De NSP zal samen met de NVJ een uiterste inspanning doen om de pers uit te zonderen van de covid-maatregel om geen publiek toe te laten bij (amateur)sportwedstrijden. De NVJ vindt dit een principiële kwestie en sluit niet uit om het toelaten van pers via de rechter af te dwingen.

Wat de gevolgen zijn voor voor het amateurvoetbal en voor andere (zaal)sporten is nog niet duidelijk. De NSP gaat er voetstoots van uit dat journalisten, fotografen en medewerkers van regionale en lokale media gewoon hun werk kunnen doen, in het kader van de vrije nieuwsgaring.

NOC*NSF onderschrijft dat standpunt, maar is nog aan het uitzoeken hoe de overheidsmaatregelen moeten worden vertaald naar de amateur- en zaalsporten. Daar gelden immers regels op basis waarvan alleen deelnemers, begeleiding en arbitrage worden toegelaten. Daarin is niets over verslaglegging door de media geregeld. Over de aanwezigheid van de media is mogelijk nader overleg nodig met de veiligheidsregio’s. De sportkoepel laat ons weten op jacht te zijn naar duidelijkheid en daarover zo spoedig mogelijk uitsluitsel te zullen geven.

Klik hier voor het volledige bericht