Het vertrouwen in het nieuws en de journalistiek is in Nederland nog steeds hoog
Foto: Stockfoto 123RF

Het vertrouwen in het nieuws en de journalistiek is in Nederland nog steeds hoog

Het vertrouwen in het nieuws en de journalistiek is in Nederland nog steeds hoog te noemen en in vergelijking met een jaar geleden ook gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Het Grote Interview Theater, dat maandagavond wordt gehouden in het Internationaal Theater Amsterdam.

Het onderzoek is uitgevoerd door middel van een online kwantitatief onderzoek onder ruim 2.000 respondenten uit het Stempunt-panel van Motivaction. Centrale vragen waren: hoe geïnteresseerd is het publiek in nieuws, waar haalt het zijn nieuws vandaan, en in hoeverre heeft men vertrouwen in de informatie? Is er, zoals vaak wordt beweerd, sprake van een toenemend wantrouwen ten opzichte van de media? En ten opzichte van wélke media dan?

Uit het onderzoek blijk dat circa tweederde van de ondervraagden van mening is dat zowel het nieuws in Nederland als het nieuws dat men zelf consumeert te vertrouwen is. Dat is licht hoger dan een jaar geleden. Jong volwassenen zeggen minder vertrouwen te hebben in het nieuws.

Klik hier voor het volledige bericht op Villamedia

Meer berichten
De krant