Foto: Stockfoto 123RF

DPG: Minimum voor freelancers ligt inmiddels al op 150 pct cao; Mediahuis: We praten nog

DPG Media betaalt sinds dit voorjaar freelancers minimaal 22,25 euro per uur en daarmee 50 procent boven de vergelijkbare cao-schalen. De uitgever herkent zich niet in de rekensom van de NVJ die op minimaal 32 euro per uur uitkomt. De NVJ meldt vandaag dat de gesprekken over een minimumtarief zijn vast gelopen. Wat DPG Media betreft gaan de gesprekken door.

Bart Verkade, zakelijk directeur bij DPG Media: ‘Wij hebben de gesprekken niet stop gezet en zijn wat mij betreft nog in gesprek. Zeker via de Mediafederatie waar we een afspraak proberen te maken die voor alle mediabedrijven geldt en voor alle freelancers’. Hij zegt verrast te zijn dat de NVJ nu over de tot nu toe vertrouwelijke gesprekken communiceert.

‘Sinds de zomer van 2020 heeft DPG Media met diverse delegaties van de NVJ gesproken over de positie van freelancers. Sindsdien zijn belangrijke verbeteringen doorgevoerd, maar tot een akkoord met de NVJ kon het niet komen doordat zij steeds met nieuwe eisen kwamen en vasthielden aan eisen die onredelijk waren’, schrijft hij in een reactie.

Klik hier voor het volledige artikel op Villamedia

Meer berichten
De krant