<p>• Ardi Voskamp (l.) en Erhard Soeterbroek tonen de twee kranten.</p>

• Ardi Voskamp (l.) en Erhard Soeterbroek tonen de twee kranten.

(Foto: Rolf van Koppen Fotografie)
NNP-verenigingsnieuws

Uitgeverij West Media neemt Groot Westland over van Telstar Mediagroep

Uitgeverij West Media, uitgever van onder meer Het Hele Westland, neemt de krant Groot Westland over van Telstar Mediagroep. De contracten werden onlangs getekend en vanaf 1 juni is de overname een feit. Groot Westland zal op 26 mei voor het laatst verschijnen. Beide uitgevers benadrukken in goed overleg tot deze stap te zijn gekomen.

Met de overname bevestigt Uitgeverij West Media haar positie als dè uitgever van lokaal nieuws in de regio. “We kwamen beiden tot de conclusie dat er slechts ruimte is voor één overkoepelende huis-aan-huiskrant in het Westland,” vertelt commercieel directeur Rick de Vroom. “Dat is dus Het Hele Westland geworden.”

De overname past in de ambitie van Uitgeverij West Media om goede lokale nieuwsvoorziening in de regio te blijven verzorgen. De Vroom: “Door deze overname stellen Uitgeverij West Media en Telstar Mediagroep de toekomst van de lokale journalistiek in Westland veilig. We garanderen dat we in de toekomst mensen, bedrijven, overheden en instellingen kunnen blijven voorzien van lokaal nieuws, zowel on- als offline.”

Ontwikkeling
Erhard Soeterbroek, directeur van Telstar Mediagroep: “Groot Westland is sinds 2012 onderdeel van onze groep. De krant heeft tijdens deze periode een mooie ontwikkeling doorgemaakt dankzij de inzet van Leen van Dam, Ria Schut, Wilma Broch, Heidi Neubauer, Hans Bos en de trouwe freelancers. Het besluit om Groot Westland toch te verkopen is ingegeven door de combinatie van hoge kosten vanwege de hoge oplage, de aanwezigheid van een sterke collega uitgever in het gebied en de uitdagende tijd waar we ons in bevinden. Namens de collega’s van Groot Westland wil ik alle lezers en trouwe adverteerders ontzettend bedanken. We hebben de krant met veel plezier voor jullie gemaakt. Daarnaast feliciteren wij Uitgeverij West Media met de mooie overname. Wij wensen iedereen veel gezondheid en succes voor de toekomst.”

Professionaliseren
Voor de lezers is de overname goed nieuws. De Vroom: “Natuurlijk zullen mensen het jammer vinden dat Groot Westland verdwijnt. Maar, met één lokale krant voor het Westland is het veel overzichtelijker om op de hoogte te blijven van het lokale nieuws en wordt er minder dubbel nieuws gebracht. Bovendien wordt Het Hele Westland een nog sterkere titel; wij kunnen ons nu nog meer focussen op het leveren van kwalitatief en relevant nieuws uit de regio.”

Het Hele Westland maakte recent al een grote kwaliteitsslag. De krant stapte eind maart 2021 over op het tabloidformaat en introduceerde een nieuwe opmaak en nieuwe redactionele invulling. Beide ontwikkelingen, het nieuwe formaat èn de overname, maken deel uit van de vernieuwingen die de lokale uitgeverij heeft ingezet. De Vroom: “Sommige van onze titels bestaan al meer dan tachtig jaar, maar Uitgeverij West Media is een relatief jong bedrijf. De komende periode gaan we West Media verder professionaliseren. Het doel is om onze lezers en klanten ook op de langere termijn te bedienen met hoogwaardige, lokale communicatie.”

Samen
In het kader van die professionalisering wordt ook de samenwerking gezocht met partners in de markt. De Vroom: “De afgelopen jaren hebben we al nauw contact met Rodi Media, een grote huis-aan-huis uitgever in Noord-Holland die dezelfde visie deelt. Zij hebben de afgelopen jaren al verschillende ontwikkelingen doorgemaakt, vooral op gebied van online nieuwsvoorziening. Door nauw met hen samen te werken, kunnen we de lokale nieuwsvoorziening in het Westland effectief en op een duurzame manier naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Uitgeverij West Media is uitgever van elf lokale huis-aan-huiskranten in het Westland, Hoek van Holland, Midden-Delfland, Maassluis, Rozenburg en Den Haag en van twee nieuwswebsites. De kranten van Uitgeverij West Media zijn ook op Facebook en Instagram actief. Zie www.uitgeverijwestmedia.nl voor meer informatie.

Meer berichten
De krant