Foto:

Peter Smet benoemd tot nieuwe directeur SVDJ

Peter Smet is door het bestuur benoemd tot nieuwe directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Hij volgt per 1 januari 2022 de huidige directeur René van Zanten op, die na elf jaar afscheid neemt en met pensioen gaat.

Smet is momenteel werkzaam bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek als plaatsvervangend directeur en als innovatiecoördinator. Eerder werkte hij voor VPRO en De Balie. Hij werkt sinds 2016 bij het Fonds en heeft zich de afgelopen jaren met name ingezet voor het opzetten en vernieuwen van de SVDJ Accelerator, het journalistieke innovatieprogramma van het Fonds.

Vernieuwing
“Ik ben ontzettend blij dat het bestuur mij dit vertrouwen gunt en ik ben René zeer erkentelijk dat ik me als zijn plaatsvervanger heb mogen ontwikkelen,” aldus Smet. “Directeur zijn van het Fonds is absoluut een uitdagende functie, maar ik heb veel zin om aan de slag te gaan. Het Fonds heeft een unieke positie  binnen de journalistieke sector en ik weet zeker dat we een belangrijke bijdrage kunnen blijven leveren aan de vernieuwing hiervan.”

Klik hier voor het volledige artikel op SVDJ

Meer berichten
De krant